Американският президент Джо Байдън подписа в събота закона, с който

...
Американският президент Джо Байдън подписа в събота закона, с който
Коментари Харесай

Байдън подписа закона за премахване на тавана на дълга на САЩ

Американският президент Джо Байдън подписа в събота закона, с който се усилва тавана на дълга на Съединени американски щати от 31,4 трлн. $, предотвратявайки сюжета страната да изпадне в невиждан дефолт, предава Reuters.   Камарата на представителите и Сенатът одобриха закона тази седмица, откакто Байдън и ръководителят на долната камара на американския Конгрес Кевин Маккарти реализираха съглашение след тежки договаряния.   Американското министерство на финансите предизвести, че няма да може да покрива отговорностите си считано от 5 юни, в случай че до тогава Конгресът не одобри значимия закон.  
Вчера Байдън разяснява, че постигнатото двупартийно съглашение за тавана на държавния дълг е помогнало да се избегне срив на репутацията на страната като благонадежден финансов сътрудник.

" Репутацията на Америка като най-надежден и приближен финансов сътрудник в света щеше да бъде разрушена. Ето за какво беше извънредно значимо да се реализира съглашение ", сподели Байдън в послание към съгражданите си по отношение на законопроекта за увеличение на тавана на дълга.
„ Това е огромна победа за стопанската система и народа на Съединени американски щати “, съобщи още президентът демократ.  Американското министерство на финансите предизвести, че няма да може да покрива отговорностите си считано от 5 юни, в случай че до тогава Конгресът не одобри значимия закон.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР