Американският президент Джо Байдън определи ситуацията с насилието с оръжие

...
Американският президент Джо Байдън определи ситуацията с насилието с оръжие
Коментари Харесай

Джо Байдън: Насилието с оръжие в САЩ е епидемия!

Американският президент Джо Байдън дефинира обстановката с насилието с оръжие в страната като „ зараза, “ която слага Америка в неловко състояние на интернационалната сцена.

Байдън разгласи свои укази и прикани Конгресът също да работи.

Две от наложените от администрацията на Байдън ограничения са ориентирани към уреди, които сега могат да се закупуват легално: елементи за сглобяване на оръжие вкъщи, които не се наблюдават и съоръжения, които трансформират револвери във тип пушки.

Нуждата от незабавно деяние Байдън обоснова със стотиците потърпевши от стрелби всеки ден.

Президентът се обърна и към Конгреса и изиска гласоподаване на стъпки, които се радват на двупартийна поддръжка и приемане от болшинството американци. Байдън приказва за молитвите отправяни от законодателите след всеобщи стрелби като съобщи, че е време молитвите да правят отстъпка място на дейностите. Той акцентира, че оръжейната промишленост е единствената, която все още не може да бъде съдена.

От NRA, организацията за отбрана правата на притежатели на оръжия обявиха, че ограниченията са „ рискови “ и че те „ изискват от спазващи закона жители да предадат легална благосъстоятелност. “ Защитниците на правата на носене на оръжия показват втората корекция в Конституцията, само че Байдън съобщи, че ограниченията, които подхваща и предложенията му за законодателни промени не нарушават втората корекция. Той добави, че конституционните гаранции, не са безспорни.

Указите на президента идват след няколкото случаи на всеобщи стрелби, които карат администрацията му предприеме съответни дейности по предизборни обещания за по-голям надзор при носенето на оръжие.

В Розовата градина на Белия Дом Байдън също разгласи назначението на Дейвид Чимпан за шеф на организацията към Министерството на правораздаването, която дава отговор за оръжия. Чипман е дълготраен чиновник в Бюрото по Алкохол, Тютюн, Оръжия и Експлозиви. Последно бе консултант към група застъпваща се за по-голям надзор на оръжията.

На събитието американският президент приказва пред законодатели и деятели. Някои от присъстващите са потърпевши при въоръжени набези.

В събитието се включи и вицепрезидентът Камала Харис, която при представянето на Байдън съобщи, че страната е претърпяла повече нещастия свързани със стрелби в сравнение с може да понесе и добави, че има решения и за използването им са нужни „ воля и кураж. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР