Американският президент Джо Байдън обяви извънредно положение в щата Мисисипи

...
Американският президент Джо Байдън обяви извънредно положение в щата Мисисипи
Коментари Харесай

Става страшно! Байдън обяви извънредно положение

Американският президент Джо Байдън разгласи изключително състояние в щата Мисисипи поради опустошителната стихия, която нанесе съществени вреди. Торнадото лиши живота на 25 души. Още един човек почина в прилежащия щат Алабама, осведоми Нова. Десетки са ранените. Бурята е бушувала към час и е засегнала периметър от 240 километра. Най-тежко потърпевш е градът Ролинг Форк в западната част на Мисисипи. Градчето с 1200 поданици е съвсем изцяло разрушено. Половината от жертвите на торнадото са точно там.

„ Звучеше като че ли товарен трен минаваше през къщата ми. Всичко се случи толкоз бързо. Веднага реагирахме на сигнала за заплаха - със брачната половинка ми влязохме във ваната и прикрихме главите си. Докато създадем това, бурята към този момент ни връхлиташе и единственото, което чувахме, беше по какъв начин къщата ни се разпада на части ”, споделя  Елдридж Уокър,кмет на Ролинг Форк.
-->
„ Виждал съм и по-добри дни. Но този е най-лошият от всички. Това е същинско опустошаване. Толкова доста мои близки, другари, мемоари – всичко беше унищожено от това злополучие. Загубих доста другари, вредите са огромни. Покъртително е ”, споделя Роня Поуп, гражданин на Ролинг Форк.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР