Американският президент Джо Байдън обеща "обща сигурност" на Русия и

...
Американският президент Джо Байдън обеща "обща сигурност" на Русия и
Коментари Харесай

Байдън обеща "обща сигурност" или санкции на Русия

Американският президент Джо Байдън даде обещание "обща сигурност " на Русия и НАТО в особено изказване по рецесията към Украйна, откакто часове по-рано съветският му сътрудник Путин вкара понятията "неделима сигурност " и "равна за всички сигурност " на своята конференция след 4-часови договаряния с немския канцлер Шолц.

Изявлението беше 11-минутно и президентът на Съединени американски щати обичайно не даде думата на поканените за него онлайн публицисти за въпроси след него, за разлика от Путин и Шолц след срещата им и техните изказвания по същата тематика същия ден. Президентът на Съединени американски щати заприказва за нови и по-прозрачни правила за съвместен надзор над въоръженията.

Байдън заплаши Русия само със наказания, в случай че навлезе в Украйна. Той загатна за стопански ограничения, въпреки да стана ясно, че няма да има изключване от СУИФТ, а към този момент има настоящи наказания. Байдън сподели, че "Северен поток 2 няма да се случи ", в случай че има офанзива, която Съединени американски щати твърдяха, че ще се организира още в миналия вторник, 12 февруари.

Според Байдън Русия има 150 000 бойци по своята граница с Украйна граница, като до през вчерашния ден Вашингтон ги оценяваше на 120 000, а денем особено бяха публикувани фрагменти на дислоциране на части. Байдън сподели, че нямал публично удостоверение, без значение, че видеата бяха предоставени от Министерството на защитата на Русия, което също през днешния ден предложения всички военни аташета на ученията си с Беларус, упоменати в късата тирада на Байдън, като украинският аташе особено означи отбранителния темперамент на ученията.

Байдън акцентира, че би трябвало да се даде необятно поле на дипломацията и е окуражен от сходни сигнали, идващи от Москва. Той акцентира в послание към съветския народ посред изказването си, че тези хора не са му врагове.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР