Американският президент Джо Байдън направи сериозен гаф след пресконференцията си

...
Американският президент Джо Байдън направи сериозен гаф след пресконференцията си
Коментари Харесай

Гаф на Джо Байдън: Нарече репортер от Fox News кучи син пред включен микрофон

Американският президент Джо Байдън направи сериозен гаф след конференцията си в Белия дом в понеделник. Той назова сътрудник на Fox News „ кучи наследник “ пред микрофона, откакто му бе заложен въпрос за инфлацията.

Не е ясно дали демократът е знаел, че микрофонът му към момента е включен, само че по-късно се е обадил на журналиста Питър Доуси и му се е извинил.



На фона на мнения за обстановката в Украйна и евентуалната съветска инвазия, Байдън съобщи, че е по-подходящо да му задават въпроси за намаляването на цените в страната - тематиката на срещата му с икономическите съветници на 24 януари.

Тогава репортерът на Fox News попита президента дали счита, че инфлацията е политическа отговорност и дали тя ще окаже въздействие върху междинните избори за сенатори и конгресмени, които предстоят в края на годината.

„ Не, тя е ужасно преимущество “, отговори саркастично Байдън. „ Повече инфлация, апелирам. Какъв малоумен кучи наследник “, добави той, само че думите му ясно се чуха от всички в залата.

Самият Доуси призна по-късно пред Fox News, че не е схванал какъв е отговорът на президента поради създалия се звук от напускащите залата. Останалите публицисти са му предали думите на Байдън. Час по-късно президентът му се обадил и му споделил „ Няма нищо персонално, приятелю “, описа журналистът.

„ В момента светът е на прага на Трета международна война. Радвам се, че президентът отдели няколко минути от скъпото си време, с цел да ми обясни персонално обстановката. Той го направи и го правя оценка. Имахме добър диалог “, съобщи Доуси.

Fox News е благосъстоятелност на News Corp. на магната Рупърт Мърдок и се трансформира в главен рупор на Доналд Тръмп в мандата му от 2016 година насетне. Медията обаче беше първата, която разгласи, че Джо Байдън е победител в щата Аризона на изборите през ноември 2020, а това промени борбата за Белия дом. Тогава републиканецът нападна малкия екран, че е не запомнила коя е „ златната кокошка “ и кое ги е направило сполучливи.

Доуси е прочут с бойния си метод към представители на Белия дом, като постоянно пресира с въпросите си представителя Джен Саки и самия президент по тематики като инфлацията, имиграцията и престъпността.

От Белия дом към момента не са коментирали обстановката с включения микрофон на Байдън и думите, които той насочи към кореспондента.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР