Американският президент Джо Байдън, който пристигна във Великобритания за срещата

...
Американският президент Джо Байдън, който пристигна във Великобритания за срещата
Коментари Харесай

Байдън предупреди Джонсън: Не излагай на риск споразумението за Северна Ирландия!

Американският президент Джо Байдън, който дойде във Англия за срещата на високо ниво на Г-7, ще предизвести английския министър председател Борис Джонсън, с който се среща през днешния ден, че не би трябвало да излага на риск мирното съглашение от Разпети петък за Северна Ирландия. При идването си късно нощес Байдън съобщи също, че не търси спор с Русия, само че ще бъде корав, в случай че Москва следва неприемлива за Вашингтон политика.

В центъра на вниманието през днешния ден, ден преди началото на срещата на Г-7 в графство Корнуол, е срещата на Байдън и Джонсън. Байдън желае да контракти нова „ Атлантическа харта “ по сходство на съглашението сред Чърчил и Рузвелт през 1941 година.

Много значим миг е реализиране на двустранно съглашение за свободна търговия, само че оптимизмът е сдържан откакто американският президент към този момент предизвести Джонсън да не заплашва мирния развой в Севрена Ирландия по отношение на Брекзит.

Джо Байдън има натоварена стратегия по време на срещата на Г-7 в Корнуол, като в неделя има планувана среща и с кралица Елизабет Втора в двореца Уиндзър.

В сряда Байдън ще се срещне в Женева с съветския президент Путин. По този мотив той сподели, че Съединените щати не търсят спор с Русия, а желаят постоянни и предвидими връзки.

Байдън е твърдо решен да възвърне трансатлантическите връзки и да преформатира връзките с Русия след 4-те години ръководство на предшественика му Доналд Тръмп.

Ако обаче Русия се впусне във „ нездравословни действия “, както се изрази Байдън, тя ще понесе всички произлизащи от това последствия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР