Американският президент Джо Байдън изложи голям инвестиционен план за работни

...
Американският президент Джо Байдън изложи голям инвестиционен план за работни
Коментари Харесай

В първата си реч пред Конгреса Байдън изложи план за работни места, социални грижи и образование

Американският президент Джо Байдън изложи огромен капиталов проект за работни места, обществени грижи и обучение в първата си тирада пред Конгреса. Речта беше по случай 100-тния ден от ръководството на демократа. Той засегна и тематиката за битка с короновируса и въпроси от външната политика.

Джо Байдън дефинира като сполучливо началото на мандата си, изключително във връзка с КОВИД-19.В страната са направени над 220 милиона имунизации.

" 100 дни откогато поставих клетва, подвигнах ръка над фамилната ни Библия и наследих нация в рецесия - най-тежката пандемия от век насам, най-тежката икономическа рецесия от Голямата меланхолия, най-тежката офанзива против нашата народна власт от Гражданската война.Сега, единствено след 100 дни мога да кажа, че Америка потегля още веднъж напред ", сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Обемът на показания от Байдън проект съставлава 2.2 трилиона $. Пакетът е ориентиран към поддръжка на работническата класа.

Президентът го нарeче " инвестиция в самата Америка ".Той счита да увеличи налозите на най-богатите.

" Няма да натрапвам нарастване на налозите на хора, които печелят по-малко от 400 000 $ на година, само че е време корпоративна Америка и най-богатият един % от американците да стартират да заплащат техния обективен дял, просто техния обективен дял ", сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Във външнополитически проект Байдън уточни, че страната му не търси спор с Китай, само че ще пази американските ползи във всички области. По отношение на Русия президентът сподели, че Вашингтон не се стреми към спор.

" Бях доста явен с Путин, че няма да търсим ескалация. Отговорих непосредствено, съразмерно на съветската интервенция в нашите избори и кибер офанзивите против нашето държавно управление и компании ", сподели Байдън.

Проучване на Си Ен Ен сподели, че 53% от американците утвърждават метода, по който Байдън си прави работата. Също по този начин, близо 6 от 10 американци имат вяра, че президентът съблюдава предизборните си обещания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР