Американският президент Джо Байдън и руският държавен глава Владимир Путин

...
Американският президент Джо Байдън и руският държавен глава Владимир Путин
Коментари Харесай

Байдън и Путин доволни от срещата, но различията остават

Американският президент Джо Байдън и съветският държавен глава Владимир Путин се споразумяха в Женева Вашингтон и Москва да провеждат диалози за киберсигурността и контрола върху новите и рискови оръжия. Двамата договориха също да бъдат върнати посланиците на Съединени американски щати и Русия в съответните столици.

и че има действителна опция за възстановяване на връзките макар множеството разлики сред тях:

„ Ясно споделих на президента Путин, че ще продължим да повдигаме въпроса за главните човешки права. Обсъдих предлагането обекти от инфраструктурата, които са от сериозна значимост, да бъдат недосегаеми за офанзива посредством кибер или други средства. Дадох им лист с съответни обекти, според американската политика от енергийния бранш и водните системи. Тонът на цялата среща беше добър, позитивен “, акцентира американският президент.

и съобщи, че двамата беседват на " един и същи език ".

„ Според мен ние се държим безусловно съответно за заканите, пред които сме изправени. Смятам, че с цел да може обстановката да бъде в действителност постоянна би трябвало да се договорим за правила на държание във всички области, които обсъдихме – стратегическа непоклатимост, киберсигурност, разрешаване на районни спорове. Мисля, че можем да се договорим по всички тези въпроси “, съобщи съветският държавен глава след срещата си с Джо Байдън в Женева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР