Американският посланик в Косово Филип Коснет подчерта, че Прищина има

...
Американският посланик в Косово Филип Коснет подчерта, че Прищина има
Коментари Харесай

САЩ: Косово да сформира Асоциация на сръбските общини

Американският дипломат в Косово Филип Коснет акцентира, че Прищина има обвързване да образува Асоциация на сръбските общини и подписаните по-рано съглашения би трябвало да се извършват.

Пред „ Радио+ ” той съобщи, че историята не е почнала от деня, когато е основано държавното управление на Албин Курти.
 Русия тревожи Съединени американски щати с най-големите военни учения след Студената война Русия тревожи Съединени американски щати с най-големите военни учения след Студената война
Руски кораби организират най-големите военни учения от времето на Студената война край крайбрежията на Хавай, часове преди президентът Байдъ...

На въпрос дали има място за компромисно решение сред Белград и Прищина Коснет отговори, че, съгласно него, е имало „ доста тежки диалози и въздържаност преди подготовката за договаряния ”, само че „ не би трябвало да позволим това да ни обезкуражава и тормози ”.

„ Смятам, че е значимо да се признае, че времето не е на страната да договарящите. Мисля, че най-големият зложелател на Косово е самодоволството. Какво желая да кажа с това? през последните двадесет години в Косово бе основана обстановка, при която хората привикнаха прекомерно доста интернационалната общественост да налива пари в страната, като им оказва помощ по този метод да решат проблемите си ”, сподели Коснет.

Той акцентира, че има упования към косовското общество да прояви зряла възраст във връзка с демокрацията и стопанската система и да поеме повече отговорности.

„ Нормално е страна, на която ѝ предлагаме помощ и ѝ оказваме помощ да построи своя потенциал, да става все по-независима ”, добави дипломатът.
 Освободиха ръководителя на ЦИК в Косово, тя оспорва решението Освободиха ръководителя на ЦИК в Косово, тя оспорва решението
Валдете Дака, която през вчерашния ден бе освободена от поста ръководител на ЦИК на Косово, дефинира като противоконституционно и „ смешно&rdqu...

По този метод Косово ще си завоюва уважението на своите съседи, защото ще работи като самостоятелна страна, която е готова да седне на масата и да води сложни диалози, сложни договаряния и да предложи нови хрумвания.

Според Коснет, жителите на Косово не желаят единствено техните водачи да беседват остро, а желаят да бъдат открити решения за техните проблеми.

Основно зависи от Косово и Сърбия да осмислят пътя напред и в случай че и двете страни не са подготвени да създадат компромис, няма да има действителни резултати.

„ Знам, че някои хора споделиха: Ние направихме задоволително взаимни отстъпки, в този момент дано направи някой различен. Това не е доста работлив път напред ", сподели американският дипломат Филип Коснет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР