Американският посланик в Белград Антъни Годфри заяви, че специалният пратеник

...
Американският посланик в Белград Антъни Годфри заяви, че специалният пратеник
Коментари Харесай

САЩ се опитват да тласнат от мъртва точка диалога между Белград и Прищина

Американският дипломат в Белград Антъни Годфри съобщи, че специфичният делегат на американския президент Ричард Гренел се пробва да тласне от мъртва точка разговора сред Белград и Прищина и в този подтекст договорът за разкриване на авиолиния сред тях е огромна крачка напред, заяви Танюг. Посещението на Гренел в Белград сподели до каква степен тематиката за разговора сред Белград и Прищина е значима за Съединени американски щати и президента Доналд Тръмп, съобщи Годфри и изрази убеденост, че силата, която Гренел донесе, ще поддържа този подтик.

Американският дипломат оцени, че разговорът е стагнирал прекомерно дълго и Гренел се пробва да откри метод нещата да тръгнат от мъртва точка, а неговият метод, по разпореждане на президента Тръмп, е да види по какъв начин може да се реализира нещо посредством частния бранш.

Годфри изрази вяра, че нещата ще тръгнат към по-добро още през днешния ден, на срещата в Берлин за определяне на железопътен транспорт сред Белград и Прищина, а до реализацията на авиолинията ще се стигне до няколко месеца. Американският дипломат благодари на премиера и президента на Сърбия за тяхната еластичност и увереност, защото, както установи, не бе било елементарно да бъде открит метод това да се направи, без да не се обиди никой и без да се преминат нечии червени линии.

Надявам се да бъде образувано държавно управление на Косово, такова държавно управление, което ще разреши нещата да тръгнат напред, съобщи посланикът пред телевизия Пинк.

Годфри сподели още, че Съединени американски щати поддържат концепцията на сръбския президент Александър Вучич за мини Шенген, изтъквайки, че всички страни от Западните Балкани са добре пристигнали да се причислят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР