Американският политически стратег Стив Банън, смятан за мозъка зад възкачването

...
Американският политически стратег Стив Банън, смятан за мозъка зад възкачването
Коментари Харесай

Новата цел на Стив Банън: да отгледа радикални популисти в Европа

Американският политически пълководец Стив Банън, считан за " мозъка " зад възкачването на президентския пост на Доналд Тръмп, сътвори фондация в Брюксел, с цел да подкрепи популистките партии в Европа.
Банън твърди, че " популисткото, националистическото, суверенитетското придвижване " е влезнало в Европа с помощта на политици като вицепремиера на Италия Матео Салвини, унгарският министър председател Виктор Орбан и австрийският канцлер Себастиан Курц.
След като съумя да подтиква триумфа на Доналд Тръмп, в този момент Стив Банън е насочил вниманието си към построяването на крайнодясно политическо придвижване. Той се пробва да образува придвижване, сплотяващо популистки и националистически гласоподаватели в Европа преди изборите от 23-26 май. Но група деятели в малко селце до Рим се надяват да разрушат това изпитание.
Около 200 души излязоха в събота в Колепардо, на час и половина от италианската столица, в символ на митинг против проектите на Банън да сътвори учебно заведение за образование на националисти в " Чертоза ди Тризулти ", някогашен картезиански манастир. Бившият консултант на Тръмп предходната година разгласи желанията си да трансформира 800-годишното средновековно абатство - преди този момент населявано от монаси - в академия за идната вълна от популистки политици.
Протестиращите оспорват правното съображение на концесията, посредством която се отдава манастирът, на основата на това, че задачите на академията не са в сходство с задачата на постройката. Противниците на плана настояват, че академията на Банън ще трансформира едно място на мир и гостолюбие в цитадела на интернационалния популизъм и антиевропейския шовинизъм. „ Това би било в ослепителен контрастност с духа на този манастир, който от дълго време е място на мир за поклонници и гости “, сподели Киарина Яни, 58-годишен юрист.
Но близкият помощник на Банън Бенджамин Харнуел, който оглавява академията, споделя, че не се тормози от митингите. В изявление в градината на абатството Хърнуел споделя, че е стимулиран да построи академия, която да образова " идващото потомство националистически и популистки водачи ", в сходство с задачата на Банън да сътвори " гладиаторско учебно заведение за воини на културата ".
Харнуел дава отговор за консервативния католически институт „ Dignitatis Humanae “ (DHI), организацията, считана за „ културната ръка “ на популисткия напън на Банън в Италия и в Европа и за която италианското държавно управление е наело постройките на Тризулти.
Банън се пробва да сътвори „ военни зали “ в целия континент, с цел да подкрепи придвижването си преди изборите за Европейски парламент през май, а Харнуел твърди, че те работят в „ обособени кътчета на едно и също полесражение “.
Харнуел съобщи, че митингите против академията се управляват от италианските леви партии и че има " положителни връзки " с локалната общественост в Тризулти. " Има и локални поданици, които поддържат академията и ние ги назоваваме „ тихото болшинство ", сподели той.
Сътрудникът на Банън ще образова бъдещите политици на философия, теология, стопанска система и история, " защитавайки юдео-християнските основи на западната цивилизация, посредством осъзнаването, че човек е основан по облик и сходство на Бог. "
Академията Тризулти ще се трансформира в съществена културна самодейност, обвързвана с Движението - политическия план на Банън за поддръжка на десни и дестабилизиращи групи в цяла Европа, сподели Харнуел.
Никола Фратояни, водач на лявата партия Синистра Италиана, която взе участие в митинга, декларира: „ Вярно е, че манастирът е учреден през Средновековието. Но желаеме средновековните хрумвания да останат вътре в тези каменни стени. Вместо това би трябвало да се борим с появяването на тази тъмна вълна от ултраконсервативни придвижвания в Европа и за поддръжка на европейските ценности”.
Даниела Бианки, някогашен районен консултант на лявоцентристката Демократическа партия и един от уредниците на митинга твърди: " Манастирът е общо богатство и не може да се трансформира в знак на консервативно ограничение. "
Бивш пълководец на Белия дом, Стив Банън неотдавна предвижда " зашеметяваща победа " за популистите и националистите в изборите за Европейски парламент през май.
Известно е, че от поддръжката на някогашния основен пълководец на Тръмп се облагодетелства и бразилският президент Жаир Болсонаро. Докато Болсонаро обаче отхвърля изказванията, че Банън играе основна роля в неговата акция, синът му Едуардо се сприятели с американеца през юли предходната година. През август президентският наследник разгласява тяхна обща фотография в Instagram с текст, който гласи, че Банън е " запалянко във връзка с кандидатурата на татко му и че ще " обединят сили против културния марксизъм. "
В неделя Банън се причисли към Болсонаро на вечеря в бразилското посолство дружно с разнообразни членове на кабинета и други водачи, където разискаха тематики като икономическите проекти на страната.
Американският президент Доналд Тръмп повдигна опцията за това Бразилия да стане член на НАТО, откакто одобри крайнодесния бразилски президент за диалози по отношение на сигурността в Белия дом. " Бразилия и Съединени американски щати в никакъв случай не са били толкоз близки, колкото в този момент ", сподели американският президент в Овалния кабинет.
Болсонаро дойде в Съединени американски щати с половин дузина министри и цел за разширение на комерсиалното, дипломатическото и военното съдействие сред двете най-големи стопански системи в Западното полукълбо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР