Американският национален институт по здравеопазване (NIH) откри доказателства, че първите

...
Американският национален институт по здравеопазване (NIH) откри доказателства, че първите
Коментари Харесай

Проучване: Covid-19 в САЩ още през декември 2019

Американският народен институт по опазване на здравето (NIH) откри доказателства, че първите случаи на коронавирусна зараза в страната датират от декември 2019 година, т.е. по-рано от предстоящото. Това се показва в изследване, оповестено от института в сряда, предава ТАСС, представена от " Фокус ".

Учените са анализирали повече от 24 000 кръвни проби, взети в Съединени американски щати от 2 януари до 18 март 2020 година, и са разкрили антитела против ковид в най-ранните проби от хора, живеещи наоколо до Ню Йорк и Сиатъл (щата Вашингтон) - съществени центрове за разпространяване на COVID-19 в страната. В същото време в проби от 7 януари учените откриха признаци на коронавирусна болест в кръвта при жителите на още пет щата. Както означават от NIH, доста проби са взети още преди първите доказани случаи на зараза в страната, което демонстрира нуждата от бързо разрастване на тестванията пред опасността от начало на зараза.

„ Това изследване ни разрешава да разкрием повече информация за началото на [епидемията от коронавирус] в Съединени американски щати и акцентира същинската стойност на продължаващите проучвания в разбирането на динамичността на зараждащите болести като COVID-19 “, споделя създателят на проучването Джош Дени.

Китайските управляващи осведомиха Световната здравна организация за огнище на незнайна пневмония в град Ухан (централна провинция Хубей) на 31 декември 2019 година, причинителят на която, както се оказа по-късно, беше нов вид ковид. В Съединени американски щати първите случаи на коронавирусна зараза са регистрирани в средата на януари 2020 година, а първата гибел е записана през февруари. Според университета „ Джонс Хопкинс “, който пресмята въз основа на информация от федерални и локални управляващи, общият брой на случаите на коронавирусна зараза в Съединени американски щати от началото на пандемията е надхвърлил 33,4 милиона, смъртните случаи - 600 хиляди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР