Американският министър на търговията Уилбър Рос приветства решението на Китай

...
Американският министър на търговията Уилбър Рос приветства решението на Китай
Коментари Харесай

Китай намалява митата за американски автомобили, потвърди САЩ

Американският министър на търговията Уилбър Рос приветства решението на Китай да понижи цените за коли, създадени и импортирани от Съединени американски щати, потвърждавайки направените известия по тематиката в пресата, съобщи БГНЕС.
" Това е доста съответна помощ ", сподели той пред CNBC и добави, че тези ограничения може да оказват помощ на администрацията на Тръмп в полемиките ѝ с немските производители и да ги насърчи да създават повече в Съединените щати. BMW внася 35% от колите в Китай, което го прави един от най-големите вносители, съобщи Уилбър Рос.
Китайското министерство на търговията заяви, че вицепремиерът Лю Хъ е провел диалози с финансовия министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин и американския търговски представител Робърт Лайтхайзер за методите на осъществяване на съглашението, което президентите на Съединени американски щати и Китай реализираха на 1 декември в Буенос Айрес.
На 1 декември президентите на Китай и Съединени американски щати Си Дзинпин и Доналд Тръмп се схванаха да прекратят процеса на нагнетяване на двустранните търговски несъгласия. Двамата водачи се договориха в Буенос Айрес да положат старания за сключването на ново комерсиално съглашение през идващите 90 дни. Тръмп се съгласи да не покачва от 1 януари митата от 10% на 25% върху китайската продукция на стойност 200 милиарда $.
От 24 септември в Съединени американски щати влязоха в действие 10% мита върху вноса на китайски артикули на обща стойност 200 милиарда $. От Белия дом дадоха обещание, че от 1 януари 2019 година митата ще скочат до 25%. Китай отговори с мита в размер на 5 до 10%, с които таксува вноса на американски артикули за 60 милиарда $. Тръмп е подготвен да премине към третия стадий на ограничаващите ограничения, в случай че Пекин предприеме ответни стъпки. Този трети стадий включва мита върху вноса на китайски артикули и услуги на обща стойност 267 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР