Американският министър на отбраната Марк Еспър заяви снощи, че планира

...
Американският министър на отбраната Марк Еспър заяви снощи, че планира
Коментари Харесай

Марк Еспър: Американската армия ще пренасочи вниманието си към Русия и Китай

Американският министър на защитата Марк Еспър съобщи нощес, че възнамерява да пренасочи вниманието на американската войска към конкуренцията с Русия и Китай, макар заканите за сигурността в Близкия изток, съобщи Асошиейтед прес.

Еспър очерта стратегическите си цели и цели в тирада на Националния конгрес за защитата " Роналд Рейгън ", на който всяка година се срещат военни, представители на държавното управление и на отбранителната промишленост.

Министър Еспър, който встъпи в служба през юли, ще се придържа към отбранителните цели, заложени от неговия предходник Джим Матис, който също присъстваше на речта.

Матис подаде оставка преди година в символ на митинг против решението президента на САЩ Доналд Тръмп за евакуиране от Сирия. Оттогава Близкият изток стана още по-нестабилен. Поради опасения за дейностите на Иран, от май насам в региона на

Персийския залив бяха изпратени още минимум 14 000 американски военни, отбелязва АП. Сирия може да бъде считана за още по-сложен проблем за Вашингтон, а Ирак е изправен пред цивилен митинги. Извършеното в петък нахлуване в американска военноморска база в Пенсакола може да усложни американско-саудитските военни връзки, въпреки че Еспър съобщи в петък, че връзките сред двете страни остават постоянни. / Novini.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР