Американският министър на отбраната Лойд Остин заяви на турския си

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин заяви на турския си
Коментари Харесай

САЩ са против провеждането на нова турска военна операция в Сирия

Американският министър на защитата Лойд Остин съобщи на турския си сътрудник Хулуси Акар, че " изрично се опълчва " на нова турска военна интервенция в Сирия и изрази угриженост от изострянето на обстановката в страната, заяви пресцентърът на Пентагона, представен от Ройтерс.

Двамата министри са разговаряли през вчерашния ден по телефона, като Остин е изказал съболезнованията си във връзка терористичния атентат, който раздруса Истанбул на 13 ноември.

" Той също по този начин изрази угриженост от ескалацията на военните дейности в Северна Сирия и Турция, в това число и от неотдавнашните въздушни удари, част от които директно заплашиха сигурността на американския боен личен състав, който работи с локалните сътрудници в Сирия за ликвидирането на " Ислямска страна ", се споделя в известието на Пентагона. 

" Министър Остин прикани за деескалация и съобщи, че американското министерство на защитата изрично се опълчва на провеждането на нова турска военна интервенция в Сирия ", добавя пресслужбата. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР