Американският лидер на мнозинството в Сената Мич Макконъл, републиканец, заяви

...
Американският лидер на мнозинството в Сената Мич Макконъл, републиканец, заяви
Коментари Харесай

Макконъл: Тръмп провокира бунта в Капитолия

Американският водач на болшинството в Сената Мич Макконъл , републиканец, съобщи в речта си в Сената във вторник, че президентът Доналд Тръмп е " предизвикал " , пишат The Hill и ABC.

" Последният път, когато сенатът се свика, ние преди малко си върнахме Капитолия от насилници и нарушители , които се пробваха да попречат на Конгреса да извърши своя дълг . Тълпата беше хранена с неистини . Те бяха предизвикани от президента и други могъщи хора ", сподели Макконъл.

. on the U.S. Capitol Attack: "The mob was fed lies. They were provoked by the president and other powerful people. "
— CSPAN (@cspan)
Изявленията на Макконел имат значение преди предстоящото правосъдно дело за импийчмънт в Сената. Лидерът на Републиканската партия сподели на сътрудниците си, че към момента не е решил по какъв начин ще гласоподава .

Неговата забележка, че тълпата е " хранена с неистини ", е отпратка към неоснователни и развенчани изказвания, популяризирани от Тръмп и членове на неговия юридически екип и близкия кръг, че изборни измами са попречили на Тръмп за втори мандат.

Тръмп сподели на последователите си , събрани на протест покрай Белия дом на 6 януари, малко преди тълпата да нахлуе в Капитолия, че те са фалшифицирани по този начин, " както в никакъв случай не са фалшифицирали избори " и разгласи " спечелихме тези избори. "

Няколко души починаха на фона на протеста на 6 януари , в това число служител на реда от Капитолия, който получи пострадвания, до момента в който дава отговор на тълпата.

Макконъл упрекна бунтовниците , които нападнаха постройката, ч е се пробват " да употребяват боязън и принуждение , с цел да спрат процедура на фундамента на федералното държавно управление, тъй като не им харесва ".
 Макконъл: Тръмп заслужава да бъде отхвърлен
Макконъл: Тръмп заслужава да бъде отхвърлен

При първия импийчмънт той се разгласи срещу

Протестиращите преодоляха силите за сигурността на Капитолия , до момента в който депутатите преброяваха вота на Изборния лицей, с цел да потвърдят Байдън като 46-ия президент на Съединени американски щати.

Временно бе спряно окончателното засвидетелствуване на успеха на Байдън , като по-късно двете камери се събраха, с цел да възобновят броенето.

" Стояхме дружно и си казахме, че ядосана навалица няма да получи право на несъгласие върху върховенството на закона в нашата нация, даже за една нощ ", сподели Макконъл във вторник.

" Тези избори в действителност не бяха с толкоз близки резултати . В новата история през 1976 година, 2000 година и 2004 година бяха по-близки от тези ", сподели той.

" Докато пресата е цялостна със спекулации, аз не съм взел дефинитивно решение по какъв начин ще гласоподавам и имам намерение да изслушам правните причини, когато те бъдат показани на Сената ", изясни по-рано Макконъл за .
 Тръмп ще бъде запомнен като несъвършен президент, имат вяра множеството американци
Тръмп ще бъде запомнен като несъвършен президент, имат вяра множеството американци

Днес е последният работен ден на президента на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР