Американският лидер Доналд Тръмп обяви извънредно положение и изпрати федерална

...
Американският лидер Доналд Тръмп обяви извънредно положение и изпрати федерална
Коментари Харесай

Тръмп обяви извънредно положение във Вашингтон

Американският водач Доналд Тръмп разгласи изключително състояние и изпрати федерална помощ на управляващите във Вашингтон по отношение на напъните за обезпечаване на сигурността в американската столица преди встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън на 20 януари, оповестиха от Белия дом. Това решение ще разреши на федералните управляващи да разпределят средства за подкрепяне на града по интензивен метод и идва откакто на 6 януари последователи на Тръмп щурмуваха Капитолия.

Извънредното състояние ще продължи до 24 януари.

От ФБР към този момент предизвестиха за закани, че се възнамеряват въоръжени митинги във Вашингтон и по цялата територия на страната в дните преди церемонията по встъпване в служба на определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън на 20 януари, оповестиха Ройтерс и Асошиейтед прес, базирайки се на свои анонимни източници. За възможни закани от евентуални терористи предизвести и Пентагонът. Кметът на Вашингтон Мюриел Баузър също изиска да бъде засилена сигурността преди церемонията и настоя всички молби за осъществяване на демонстрации по време на този интервал да бъдат отхвърляни.

Американските управляващи стартират от на следващия ден, с шест дни по-рано от плануваното, усилването на ограниченията за сигурност по отношение на церемонията по встъпването в служба на новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън на 20 януари, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Дотогава разположените покрай Белия дом и Конгреса административни здания, магазини и заведения за хранене ще бъдат недостъпни.

Пентагонът разгласи през вчерашния ден, че е разрешил разполагането на 15 хиляди бойци от Националната армия във Вашингтон за церемонията, с цел да бъде избегнато ново принуждение след щурма на Капитолия предходната седмица.

Близо 5000 спомагателни бойци може да бъдат изпратени към тях за церемонията. За момента тяхната задача се лимитира до логистична поддръжка на локалната полиция и те ще бъдат оторизирани "само в краен случай " да правят арести, в случай че обстановката излезе отвън надзор, съобщи военачалник Даниъл Хокансън, който дава отговор за Националната армия в министерството на защитата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР