Американският инвеститор Уорън Бъфет вероятно има много добра причина да

...
Американският инвеститор Уорън Бъфет вероятно има много добра причина да
Коментари Харесай

Защо компанията на Бъфет държи $130 милиарда в брой?

Американският вложител Уорън Бъфет евентуално има доста добра причина да продължава да държи огромен брой свободни парични средства. Той желае наследниците му да бъдат добре капитализирани, написа Yahoo Finance.

" Не сме обезпокоени от огромната сума, тъй като притежаваме акции в компанията от десетилетия и изкарахме доста пари от тази инвестиция ", споделя Бил Смед от Smead Capital Management.

" Естествено, има доза безпокойство да се държат толкоз пари кеш. Но това евентуално е по този начин, тъй като когато имаш две основни фигури във компанията и единият е на 89, а другият на 95 години, когато някой от тях постъпи в болница, вложителите биха се тормозили ", добавя той.

Смид показва случай отпреди 7 години, когато на 17 април Бъфет афишира, че е диагностициран с първи етап на рак на простата. В рамките на 6 дни акциите от клас А и Б на Berkshire падат с към 2%. След като Бъфет афишира, че ракът не е животозастрашаващ, те се повишават с 12% до края на същата година.

" Когато един от двамата съществени индивида в бизнеса - Бъфет или Чарли Мънджър има медицински проблем, компанията си е осигурила метода, посредством който да изкупи назад акциите, в случай че хората изпаднат в суматоха ", изяснява Смед.

Berkshire излизат от третото тримесечие с близо 130 милиарда $ в брой. Въпреки че Бъфет не е правил грандиозни придобивки след Precision Castparts през 2015 година, той е похарчил немалка част от парите на компанията. Американският вложител купува акции на Apple и Amazon и си обезпечава сериозна позиция там. Отделно, единствено през третото тримесечие на тази година, противоположното изкупуване на акциите на книжата на Berkshire ѝ e коствало 700 милиона. През тази година още Бъфет вложи и 10 милиарда в Occidental, с цел да помогне на компанията да придобие Anadarko. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР