Американският инвеститор - милиардер Уорън Бъфет, чието лично състояние се

...
Американският инвеститор - милиардер Уорън Бъфет, чието лично състояние се
Коментари Харесай

Уорън Бъфет: Нажежена до червено икономика с пълзяща инфлация

Американският вложител - милиардер Уорън Бъфет, чието персонално положение се прави оценка на 100.6 милиарда щ. $, съобщи на 1 май безапелационното си мнение за положението на щатското стопанство, което се възвръща от пандемията. И то е: сгорещено до алено.

По време на виртуалното годишно заседание на акционерите на конгломерата " Бъркшър Хатауей " Бъфет, който е негов ръководител и основен изпълнителен шеф, съобщи от Лос Анджелис, че са налице " съвсем еуфорични покупки ", тъй като " хората имат пари в джобовете си и заплащат по-високи цени ". 

Инвеститорът, който на 30 август ще навърши 91 години, отдава по-бързото от предвижданията възобновяване на бързите и решителни избавителни ограничения на Федералния запас и на щатското държавно управление, помогнали на 85% от стопанската система на страната да поеме на " свръхвисока предавка ". Но в хода на подема и в изискванията на ниски лихвени проценти, доста пазарни играчи, в това число " Бъркшър ", повишават цените и помпат по-висока от предстоящата преди шест месеца инфлация, добавя Бъфет.  

На тазгодишното заседание на акционерите паралелно до Бъфет е бил и дългогодишният му бизнес сътрудник Чарлз Мънгър, който пропусна миналогодишното събитие поради пандемичните карантини. Двамата опитни вложители отговаряли с часове на цялостен кръг въпроси - от положението на стопанската система до климата и диверсификацията, взрива на фирмите за поглъщания със особено предопределение (SPAC), налозите и приемствеността. 

Натискът на климатичните промени:

" Бъркшър " бе атакувана от две оферти на акционери, едното от които - да се усъвършенства прозрачността във връзка с напъните на конгломерата за запазване на околната среда. Бъфет остана на към този момент огласеното си мнение, че ограниченията за разработване на подробни отчети по отношение на диверсификацията и климата за фирмените бизнеслинии - от силата до железопътните транспорти - са " безсмислени ". 

По отношение на каузи на " Бъркшър " в производителя на нефт и газ " Шеврон ", за който бе обявено при започване на годината, вложителят сподели, че няма " морални угризения " за тази инвестиция, тъй като компанията облагодетелства обществото по доста способи. И макар че светът обръща тил на въглеводородите, последователите на рискови мнения от която и да било страна, са " малко детски ". 

" Бъркшър " е определила целеви параметри и е похарчила 18 милиарда щ. $ в границите на 10 години за смяна на инфраструктурата. 

Убийците SPACs

Бъфет дефинира набиращите голяма известност в последно време компании със особено предопределение SPACs за " убийци " поради въздействието им върху опцията на конгломерата да откри подобаващи обекти за покупка. Милиардерът счита, че това няма да продължи дълго, само че сега парите са при тях, а Уолстрийт следва парите. 

Данъците:

Бъфет счита, че предложенията на президента Джо Байдън за покачване на корпоративния налог ще повлияе негативно на акционерите на " Бъркшър ". Той добавя, че законите срещу монополите и данъчната политика могат да трансформират нещата за компанията му, само че новите данъчни закони няма да го откажат от решението да не изплаща дивиденти. 

Грешките:

По време на събранието на 1 май Бъфет означи, че продажбата на част от акциите на " Епъл " през предходната година е било неточност. Към края на март " Бъркшър " към момента е имала дял на стойност към 110 милиарда $ в производителя на iPhone.

Купища кеш:

Преди началото на годишното заседание на акционерите " Бъркшър " разгласява финансовия си доклад за първото тримесечие и зарадва вложителите с 19.5-процентен растеж на оперативната облага през този интервал.   

Компанията е завършила тримесечието с съвсем рекордните 145.4 милиарда $ в наличност, тъй като генерира по-бързо средства в сравнение с Бъфет съумява да вложи. Той е купил назад фирмени акции за 6.6 милиарда $ през този интервал - под рекордните 9 милиарда $, достигнати през предходните тримесеция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР