Американският интернет портал „Гугъл“ ще открие център за фундаментални изследвания,

...
Американският интернет портал „Гугъл“ ще открие център за фундаментални изследвания,
Коментари Харесай

„Гугъл“ ще открие център за изкуствен интелект в Париж


Американският интернет портал „ Google “ ще открие център за фундаментални проучвания, насочен към изкуствения разсъдък. Това разгласи компанията във връзка среща на своя началник Сундар Пичай с френския президент Еманюел Макрон, предават организациите ТАСС и БГНЕС.

Този център за фундаментални изследвания, който е трети за компанията след Mountain View в Съединени американски щати и Цюрих в Швейцария, ще бъде построен във френската столица на повърхност от 6 000 кв. м. Различните реализации на страната в региона на науките, изкуството и в академичната сфера, ще го създадат идеално място за основаване на център за фундаментални проучвания за изкуствения разсъдък “, изясни Сундар Пичай, представен в официално съобщение.

Успоредно с това „ Google “ ще влага в увеличение на броя на заетите лица от 700 на 1000 души. Още един интернет колос – „ Facebook “ по-рано към този момент разгласи желанието си да удвои броят на учените в своя център за изкуствен интелект, основан в Париж през 2015 година, от 30 на 60 души. Този център, FAIR Paris, е един от четирите сходни по света, в които „ Facebook “ прави своите проучвания за изкуствения разсъдък. Компанията към този момент разгласи, че до 2022 година ще влага в допълнение 10 млн. евро за ускорение на създаването на изкуствен интелект във Франция.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР