Американският имунолог Антъни Фаучи, съветник на Белия дом по въпросите

...
Американският имунолог Антъни Фаучи, съветник на Белия дом по въпросите
Коментари Харесай

Фаучи изрази облекчение, че повече няма нужда да противоречи на президента на САЩ

Американският имунолог Антъни Фаучи, консултант на Белия дом по въпросите на пандемията от ковид, призна през вчерашния ден, че е омекотен, че няма потребност повече да опонира на Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

Ден след встъпването в служба на новия президент Джо Байдън, шефът на Националния институт по инфекциозни заболявания се завърна в залата за конференции на Белия дом. Фаучи, който имаше доста изяви пред публицисти при започване на пандемията, бе държан настрани през последните месеци от държавното управление на републиканеца, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че на моменти се е чувствал неудобно по време на администрацията на Тръмп, въпреки и да не загатна някогашния президент по име, означи Ройтерс. "Някои изказвания ме поставяха в неудобно състояние, тъй като не бяха учредени върху науката ", сподели 80-годишният специалист, който се радва на огромна известност в страната. За образец даде поддръжката, която Тръмп изрази през март за хидроксихлорохина - антималариен препарат, който се оказа изцяло безполезен в битката с ковид.

"Изобщо не изпитвам наслаждение, когато съм в обстановка да опонирам на президента ", съобщи Фаучи и добави, че се усеща свободен да приказва в този момент, когато на власт е Байдън. "Идеята, че можете да дойдете тук и да кажете каквото знаете, да изложите доказателства и да оставите науката да приказва, е чувство, което ви кара да се чувствате свободни ", съобщи Фаучи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР