Американският холдинг Алфабет, част от който е и компанията Гугъл,

...
Американският холдинг Алфабет, част от който е и компанията Гугъл,
Коментари Харесай

Гугъл въвежда лицензионна такса за устройствата с Андроид, продавани в ЕС

Американският холдинг " Алфабет ", част от който е и компанията " Google ", вкарва лицензионна такса за мобилните устройства с операционна система " Андроид ", които се продават на територията на Европейския съюз, написа вестник " Уолстрийт джърнъл ".

Според изданието мярката съставлява противоположен завой от досегашната политика на компанията, която досега предоставяше операционната система гратис. Лицензионната такса е част от проекта на " Google " да се съобрази с антимонополното законодателство на Евросъюза, за чието нарушаване на компанията към този момент беше наложена сериозна финансова глоба.

От " Алфабет " към този момент отхвърлят да оповестят цената на лиценза за " Андроид ", само че акцентират, че тя ще бъде умерена и идентична за всички производители на мобилни устройства.

БГНЕС напомня, че на 18 юли Европейската комисия наложи санкция от 4,34 милиарда евро на " Google " за нарушаване на антимонополното законодателство. На американската компания беше даден период до 20 октомври да се съобрази с европейските регулации. В началото на месеца от софтуерния колос започнаха процедура по обжалване на финансовата глоба. /ТАСС и БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР