Американският гигант в производството на електрически автомобили Tesla ще изтегли

...
Американският гигант в производството на електрически автомобили Tesla ще изтегли
Коментари Харесай

Tesla изтегля близо 128 000 коли заради риск от катастрофи

Американският колос в производството на електрически коли Tesla ще изтегли близо 128 000 автомобила в Китай поради щета, която може да докара до произшествия. Това разгласи китайският регулатор, представен от FP, след редица полемики към марката.

Миналата година на автосалона в Шанхай сърдит клиент попадна на първите страници на вестниците поради хипотетичен недостатък на спирачките на автомобила му Tesla, до момента в който във Франция електрическо такси на американската компания бе упрекнато за гибелен случай, съобщи Българска телеграфна агенция.

Засегнатите от изтеглянето коли в Китай имат дребен индустриален недостатък в съставен елемент на инвертора, който контролира тока, захранващ батерията и електрическия мотор, разгласи регулаторът на пазарите.

При изключителни случаи това усилва риска от случай и може да сътвори заплаха, прецизира регулаторът в официално съобщение, оповестено през днешния ден.

Изтеглянето визира колите Model 3, създадени сред 2019 и 2022 година Мярката визира 128 000 транспортни средства, от които 93 578 коли, създадени в Китай в големия цех на Tesla в Шанхай.

От няколко седмици 25 милиона поданици на китайската икономическа столица са в локдаун поради скок на новозаразените с Ковид-19, което блокира активността.

Tesla се сблъсква през последните месеци с многочислени недоволства в обществените мрежи в Китай за хипотетични проблеми с качеството и обслужването.

През декември Tesla към този момент изтегли близо 200 000 транспортни средства в Китай поради недостатък в багажниците.

Китай е най-големият пазар за марката. Компанията на Илън Мъск откри през 2019 година голям цех в Шанхай и една четвърт от общото произвеждане се продава в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР