Американският гигант Apple стана четвъртата водеща технологична компания, попаднала под

...
Американският гигант Apple стана четвъртата водеща технологична компания, попаднала под
Коментари Харесай

Германия започна антимонополно разследване срещу Apple

Американският колос Apple стана четвъртата водеща софтуерна компания, попаднала под мерника на немския антимонополен регулатор, който заяви, че е почнал следствие дали компанията не злоупотребява с пазарната си позиция, съобщи Ройтерс.

Базираният в Бон регулаторен орган ще ревизира дали Apple има „ първостепенно значение на разнообразни пазари “, което задушава конкуренцията.

„ Основният фокус на следствието ще бъде върху работата на магазина за приложения App Store, защото в доста случаи той дава на Apple опцията да въздейства върху интервенциите на трети страни “, разяснява шефът на Федералната картелна работа (FCO) Андреас Мунд,

Регулаторният орган ще се възползва от признат неотдавна закон, съгласно който органа „ може да забрани на огромните компании, които са от първостепенно значение за конкуренцията на пазарите, да вземат участие в антиконкурентни практики “. Регулатора употребява този закон, с цел да стартира следствия против Гугъл, Фейсбук и Amazon.

От Федералната картелна работа обясниха, че е допустимо да бъдат стартирани производства против Apple и по други тъжби за антиконкурентни практики, в това число, че компания дава на преференция на своите лични приложения, които идват авансово конфигурирани на всеки iPhone.

Говорител на  Apple съобщи, че магазина за приложения App Store дава идентични благоприятни условия на всички немски разработчици.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР