Американският десен теоретик на конспирацията Алекс Джоунс трябва да плати

...
Американският десен теоретик на конспирацията Алекс Джоунс трябва да плати
Коментари Харесай

Популярен конспиратор бе осъден да плати общо 49,3 милиона долара за фалшиви твърдения

Американският десен теоретик на конспирацията Алекс Джоунс би трябвало да заплати по иск от родителите на дете, убито през 2012 година при пукотевица в учебно заведение „ Санди хук “ общо 49,3 милиона $ за нанесени вреди за погрешното изказване, че всеобщото ликвидиране не се е случило, взеха решение правосъдни заседатели в Остин, щата Тексас, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Масовото ликвидиране се случи на 14 декември 2012 година в началното учебно заведение „ Санди хук “ в Нютаун, щата Кънектикът, 

Сумата беше по-малка от желае на родителите за 150 млн. $. На Нийл Хеслин и Скарлет Люис, чийто шестгодишен наследник Джеси Люис бе измежду 20-те деца и шестимата  души от педагогическия личен състав, убити в най-смъртоносното учебно ликвидиране в американската история, на вчерашното съвещание на съда към този момент беше присъдено обезщетение от 4,1 млн. $.

Тогава Джоунс назова присъдата огромна победа. Но в последния етап от двуседмичния развой през днешния ден същото правосъдно жури в Остин осъди създателя на уебкаста „ Инфоуорс “ на заплати санкция от още 45,2 млн. $ наказателни вреди. Такива се присъждат, с цел да се накаже ответникът за изключително недопустимо държание, отвън компенсацията, присъдено на хората, които е ощетил. Големият размер на санкцията се преглежда също като опция на членовете на журито да  изпратят необятно обществено обръщение и да възпрат сходно държание в бъдеще, показва АП.

Адвокатите на фамилията приканиха членовете на журито да наложат такова финансово наказване, че да извадят уебкаста „ Инфоуорс “ от бизнеса. Засега не е известно дали Джоунс и компанията майка на неговия уебкаст " Инфоуорс " - " Фри спийч системс " ще имат средства да удовлетворят желае, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР