Американският държавен секретар Антъни Блинкен обеща съживяване на трансатлантическия военен

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен обеща съживяване на трансатлантическия военен
Коментари Харесай

Външните министри от НАТО се срещат в Брюксел

Американският държавен секретар Антъни Блинкен даде обещание възкръсване на трансатлантическия боен съюз и прикани за единение на съдружниците от
НАТО за справяне със заканите, които идват най-вече от Русия и Китай. Блинкен дойде през днешния ден в Брюксел за среща на министрите на външните
работи на страните от НАТО, която продължава и на следващия ден.

Отношенията с Русия са измежду главните тематики на срещата.

" Приветствам решението на администрацията на Байдън да ускори интернационалното съдействие и в частност това с НАТО. Изправени сме пред големи интернационалните провокации, дестабилизиращите дейности на Русия, терористичната опасност, хакерските атаки, нуклеарната опасност и възхода на Китай, а също и климатичните промени. Нито една страна и нито един континент не могат да се изправят пред тези провокации сами ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен поддържа изявлението на американския президент Джо Байдън.

" Байдън беше доста явен, казвайки, че има вяра, че газопроводът е неприятна концепция, неприятна за Европа, неприятна за Съединените щати. В последна сметка това опонира на задачите на Европейски Съюз за енергийна сигурност. Има капацитет да подкопае ползите на Украйна, Полша и редица други близки сътрудници и съдружници ", добави Антъни Блинкен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР