Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че писменият отговор, който

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че писменият отговор, който
Коментари Харесай

Щатите са готови за диалог с Русия

Американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи, че писменият отговор, който Съединени американски щати са дали през днешния ден на Русия по отношение на настояванията ѝ за сигурността, обръща внимание на съветските паники и визира въпросите, които безпокоят Вашингтон и неговите съдружници, съобщи Ройтерс.

Блинкън сподели, че отговорът обрисува сериозен дипломатически път напред, в случай че Москва избере сходно развиване. Според него документът съдържа кардинална и прагматична оценка на съветските паники. По думите му Съединени американски щати са подготвени за разговор, добавя Българска телеграфна агенция. 

„ Излагането на нещата в писмен тип е добър метод да създадем по този начин, че да сме допустимо най-точни, а руснаците да схванат нашите позиции, нашите хрумвания допустимо най-ясно. Сега документът е при тях и топката е в тяхното поле ”, съобщи той пред кореспонденти.

Блинкън сподели, че в писмения си отговор Съединени американски щати не са създали отстъпки по главните претенции на Русия по отношение на Украйна и НАТО, отбелязва Асошиейтед прес.

Москва желае гаранции, че НАТО в никакъв случай няма да одобри Украйна и други някогашни руски републики за членове и ще изтегли войските си от други страни от тогавашния руски блок. Съединени американски щати и техните съдружници не са склонни да одобряват тези претенции.

Според Блинкън американският отговор доста ясно демонстрира, че Съединените щати държат на правилата си. „ Няма смяна, няма да има смяна ”, съобщи той.

Държавният секретар на Съединени американски щати сподели, че американското посолство в Киев ще остане отворено, само че посъветва американците в Украйна „ съществено да обмислят овакантяване ” на страната.

По-рано през днешния ден посолството на Съединени американски щати в Украйна прикани американските жители да обмислят неотложно овакантяване на страната, защото ситуацията е „ непредсказуема поради нараснала опасност от съветски военни дейности ”, напомня Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР