Американският държавен департамент определи като професионални и съдържателни разговорите в

Американският държавен департамент определи като професионални и съдържателни разговорите в ...

САЩ определиха разговорите с руски представители в Женева като съдържателни


Американският държавен департамент определи като професионални и съдържателни разговорите в Женева между представители на САЩ и на Русия, проведени на 28 юли, съобщи радио "Свободна Европа".

Преговорите са част от диалога по между двете страни за стратегическата стабилност.

"Срещата в Женева постави началото на този диалог с Руската федерация. Сред темите, поставени от американската делегация са приоритетите в политиката на САЩ, ситуацията в сферата на сигурността, заплахите за стратегическата стабилност, перспективите за нов контрол над ядрените оръжия и формата на бъдещите разговори." - се казва в съобщение на Държавния департамент.

Начело на междуведомствената делегация на САЩ за преговорите беше заместник-държавният секретар Уенди Шърман. Тя включваше представители на Съвета за национална сигурност, Държавния департамент, кабинета на министъра на отбраната, Обединения комитет на началник-щабовете и министерството та енергетиката. Руската делегация беше оглавена от заместник-министъра на външните работи на Русия Сергей Рябков.

Двете делегации са се споразумели да се срещнат в края на септември, а преди това да проведат неофициални консултации по темите, които ще се обсъждат от експертни работни групи.

Източник: news.bg