Американският държавен департамент определи като професионални и съдържателни разговорите в

...
Американският държавен департамент определи като професионални и съдържателни разговорите в
Коментари Харесай

САЩ определиха разговорите с руски представители в Женева като съдържателни

Американският държавен департамент дефинира като професионални и съдържателни диалозите в Женева сред представители на Съединени американски щати и на Русия, извършени на 28 юли, заяви радио " Свободна Европа ".

Преговорите са част от разговора по сред двете страни за стратегическата непоклатимост.

" Срещата в Женева сложи началото на този разговор с Руската федерация. Сред тематиките, сложени от американската делегация са целите в политиката на Съединени американски щати, обстановката в областта на сигурността, заканите за стратегическата непоклатимост, вероятностите за нов надзор над нуклеарните оръжия и формата на бъдещите диалози. " - се споделя в известие на Държавния департамент.

Начело на междуведомствената делегация на Съединени американски щати за договарянията беше заместник-държавният секретар Уенди Шърман. Тя включваше представители на Съвета за национална сигурност, Държавния департамент, кабинета на министъра на защитата, Обединения комитет на началник-щабовете и министерството та енергетиката. Руската делегация беше управлявана от заместник-министъра на външните работи на Русия Сергей Рябков.

Двете делегации са се споразумели да се срещнат в края на септември, а преди този момент да проведат неофициални съвещания по тематиките, които ще се разискват от експертни работни групи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР