Американският бобтейл е рядка порода котки. Съществуват само няколкостотин чистокръвни

...
Американският бобтейл е рядка порода котки. Съществуват само няколкостотин чистокръвни
Коментари Харесай

Отглеждане на американски бобтейл

Американският бобтейл е рядка порода котки. Съществуват единствено няколкостотин чистокръвни екземпляра от тези забавни животни с къса опашка.

Освен че е екзотична, красива, едра и забележителна с външния си тип, американският бобтейл е котка, отличаваща се с дълбока обвързаност към стопанина си. Това я прави по едно и също време лесна и сложна за развъждане. Тя е прелестен за общуване домакински любим, тъй като обича да съпровожда стопанина си на открито и по тази причина елементарно се научава да носи нагръдник и каишка.

Бобтейлът е чудесна котка, която се схваща добре както с деца, по този начин и с други домашни любимци. Лесно се образова, интелигентна е, само че много свободолюбива, по тази причина постоянно би трябвало да се държи под око. Ако бъде пусната на независимост, незабавно ще се изкуши да избяга.

Трудността в развъждането на американски бобтейл идва от това, че не обича да седи сама, има потребност от непрекъснатото внимание на стопанина си. Не е подобаваща порода даже за хора с естествен темп на работния ден, тъй като бобтейлът не може да стои самичък целия ден. Това е порода за хора с доста свободно време и за дом, където непрестанно има човешко наличие. Големите фамилии са преимущество при предпочитание да се отглежда котката с къса опашка.

Друго качество на тази котка е, че елементарно отваря всевъзможни ключалки и може ненадейно за стопаните да се окаже на независимост. Доброто здравословно положение и адаптивността на животното разрешават да пътува със фамилията и да споделя метода им на живот.

 Храна за американски бобтейл

Писаната от рядка порода е непретенциозна към храната за котки. Може да бъде хранена с подготвени фабрично създадени храни от висок клас, обогатени с всичко належащо като съставки за положителното здраве на домашния питомец или с естествени артикули, отговарящи на условията за всяка котка - превес на постното птиче месо, пресни зеленчуци и риба, извара и яйца за нашарване на менюто. Задължителни са добавките от витамини и минерали, както и съществуването на постоянно прясна и чиста вода.

Грижите за американския бобтейл и за прелестния тип на животното зависят от дължината на косъма, защото има късокосмести и дългокосмести бобтейли. Тези с къса четина не изискват нищо повече от това, което всички други породи с пай косъм, а дългокосместите се подчиняват на същите условия като останалите котаци с дълга четина.

Поддръжката на хигиената при тях е улеснена от толерантното им отношение към водата, само че къпането повече от веднъж в месеца не е добра концепция. Хигиената на ушите, очите и зъбите е общоприета, както при други породи.

Хубавата нова е, че американските хубавици са дълголетни и при добра грижа ще радват стопаните си дълго.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР