Американският биотехнологичен филиал на Бритиш Американ Табако, Kentucky BioProcessing (KBP),

...
Американският биотехнологичен филиал на Бритиш Американ Табако, Kentucky BioProcessing (KBP),
Коментари Харесай

БАТ работи върху потенциална ваксина за COVID-19 чрез американски филиал за биотехнологии


Американският биотехнологичен филиал на Бритиш Американ Табако, Kentucky BioProcessing (KBP), работи по основаването на евентуална ваксина за COVID-19, която сега се тества предклинично. Ако тестванията са сполучливи, от БАТ се надяват, че с верните сътрудници и поддръжката на държавните организации, от юни ще могат да създават сред 1 и 3 милиона ваксини на седмица. Макар KBP да оперира с комерсиална цел, желанието на компанията е работата по плана за създаване на ваксина за COVID-19 да не се прави за облага. Ваксината се базира на патентованата от БАТ бързо разрастваща се технология за потребление на тютюневи растения, която има няколко преимущества пред общоприетата технология за произвеждане на ваксини:

Потенциално по-безопасна е, защото в тютюневите растения не могат да се развиват патогени, които предизвикват човешки болести.

По-бърза е, тъй като съставните детайли на имунизацията се акумулират в тютюневите растения доста по-бързо – 6 седмици спрямо няколко месеца при използването на стандартните способи.

Формулата на имунизацията, която KBP създава, е постоянна на стайна температура, за разлика от общоприетите ваксини, които постоянно би трябвало да бъдат съхранявани в хладилни пространства.

Има капацитет дейно да провокира реакция на имунната система с една единствена доза.

Американското дъщерното сдружение на БАТ – Reynolds American Inc – закупи KBP през 2014 година за да употребява някои от неповторимите ѝ технологии за добиване от тютюн и по този начин да подкрепи в допълнение развиването на новата си категория бездимни артикули.

През 2014 година KBP се прочу като една от дребното компании, предлагащи дейно лекуване за ебола, с помощта на продукта ZMapp™, който създаде взаимно с основаната в Калифорния компания Mapp BioPharmaceuticals и в партньорство с американската Служба по авангардни биомедицински проучвания и развойна активност BARDA.

Наскоро KBP клонира част от генната поредност на COVID-19, което докара до основаването на евентуален антиген – вещество, което провокира имунен отговор в организма и по-специално – производството на антитела. Този антиген е бил подложен в тютюневи растения, с цел да се възпроизведе, а откакто растенията са били събрани, антигенът е бил рафиниран и в този момент минава предклинични проби.

В момента БАТ изследва опциите за партньорство с държавните организации и органи, с цел да може имунизацията да бъде клинично изследвана допустимо най-скоро. БАТ има вяра, че може да реализира произвеждане сред 1 и 3 милиона дози на седмица посредством партньорство с държавното управление и други производители.

Д-р Дейвид О‘Райли, шеф Научни проучвания в БАТ, съобщи: „ В контакт сме с Агенцията за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати и чакаме техните насоки за идващите стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати. В контакт сме още със Службата по опазване на здравето и обществени услуги във Англия, както и с BADRA в Съединени американски щати, с цел да им предложим нашата поддръжка и достъп до проучванията ни за да ускорим основаването на ваксина за COVID-19. “

Той добави още: „ Разработването на ваксина е предизвикателна и комплицирана задача, само че ние имаме вяра, че сме създали забележителен пробив посредством технологията ни, основана за тютюневи растения, и имаме подготвеност да работим с държавните управления и всички заинтригувани страни, с цел да помогнем да спечелим войната против COVID-19. Напълно съгласни сме и се причисляваме към апела на Организация на обединените нации за обединен метод на обществото за справяне с световните проблеми. KBP изследва различни благоприятни условия за приложимост на тютюневите растения от известно време. Една от тези други възможности е точно основаването на ваксина на растителна основа. Ангажирани сме с това да подпомогнем международните старания за прекъсване разпространяването на COVID-19 посредством тази технология. “
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР