Американският автомобилостроителен гигант Ford беше осъден да плати 1,7 милиарда

...
Американският автомобилостроителен гигант Ford беше осъден да плати 1,7 милиарда
Коментари Харесай

Ford осъден да плати 1,7 млрд. долара за гибелта на семейна двойка

Американският автомобилостроителен колос Ford беше наказан да заплати 1,7 милиарда $ компенсации поради индустриален недостатък в един от неговите модели, довел до гибелта на фамилна двойка в щата Джорджия през 2014 година, оповестяват американски медии, представени от AFP. 

При пътни произшествия с жертви не е необичайност да се отсъждат компенсации от над един милион $, само че в тази ситуация сумата е една от най-високите в историята. След решението на съда в окръг Гуинет, щата Джорджия, оповестено в петък, от Ford разясниха пред The Wall Street Journal, че има намерение да го апелира.

Пикапът F-250 Super Duty на Мелвин и Вонсил Хил се преобърнал неколкократно след пръсване на гума по пътя покрай Америкъс, щата Джорджия. Покривът на колата поддал и премазал двамата в купето. След злополуката двете деца на починалите се обърнали към съда и обвинили Ford в недостатък при концепцията на автомобила.

По време на процеса, траял три седмици, юристите на автомобилната компания показали разнообразни изследвания за дизайна и сигурността, които съгласно тях потвърждават, че покривът е бил задоволително стабилен, с цел да устои на подобен удар. Съдебните заседатели обаче признали отговорността на Ford, който съгласно документите към делото е създал към 5,2 млн. коли от този модел сред 1999 и 2016 година, само че едвам през 2017 година покривът им бил укрепен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР