Американският автомобилостроител Tesla отправи критики към продължителната процедура за издаване

...
Американският автомобилостроител Tesla отправи критики към продължителната процедура за издаване
Коментари Харесай

Tesla недоволна от дългата процедура за одобряване на строежа на завода й край Берлин

Американският автомобилостроител Tesla насочи рецензии към продължителната процедура за издаване на разрешителни за градежа на завода му край Берлин, съобщи ДПА.

В документ с юридическа аргументация на плана компанията акцентира, че новият цех ще способства за битката против световното стопляне посредством ускорение на прехода към електрически автомобили.

Продължителната процедура, планувана от наредбите в Германия, обаче влиза в конфликт със незабавната нужда от обмисляне и осъществяване на сходни планове, които са нужни за битка с климатичните промени, показва компанията.

За Tesla е " изключително дразнещо ", че 16 месеца откакто е подала заявката си, към момента не е избран график за издаване на окончателното утвърждение.

Според компанията най-болезненият проблем е, че настоящите процедури и закони третират еднообразно планове, които се борят с климатичните промени, и такива, които ги форсират, съобщи Българска телеграфна агенция.

Tesla построява " гигазавод " в Грюнхайде, в покрайнините на Берлин.

До момента се строи с помощта на краткотрайни разрешителни, защото провинция Бранденбург към момента не е взела окончателното решение поради недоволства на екологични организации и локални поданици.

Tesla желае да стартира през лятото на тази година производството в завода, който ще бъде първият й в Европа и цели до създава там 500 000 коли годишно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР