Американският автомобилен производител Tesla изпълни даденото през декември обещание от

...
Американският автомобилен производител Tesla изпълни даденото през декември обещание от
Коментари Харесай

Tesla избра само една криптовалута за разплащания

Американският авто производител Tesla извърши даденото през декември заричане от Мъск да стартира тестово разплащане с криптовалута и разгласи коя ще е тя. Избраната криптовалута с която ще може да се пазарят почитател артикули е Dodecoin.

Вече се одобряват и заплащания с нея, а от Tesla акцентират, че всички останали цифрови активи няма да бъдат обсъждани от нея като средство за разплащане и в случай че купувачът се опита да заплати за покупката с тях, нито продажбата ще се състои, нито преводът ще му бъде върнат, излиза наяве от известие, оповестено в секцията " поддръжка " на уеб страницата на Tesla. Самият Мъск също разгласи с пост в Twitter, че от през днешния ден към този момент могат да се купуват почитател артикули на Tesla с мемекойна. Това мигновено повлия на цената на основаната на смешка криптовалута, която скочи с над 16% за последните 24 часа до 0,195590 $ малко преди 10.00 ч. българско време.

По данни на платформата CoinDesk днес Dogecoin е една от дребното цифрови валути, записващи растежи. Биткойнът и етерът поевтиняват с над 2%, рипълът с над 1,5%, а солана с над 2,5%.

С оповестяването на старта на разплащания в крипто Tesla насочва и апел клиентите да бъдат деликатни при покупка на Dogecoin и други криптовалути, защото хакерите могат да повлияят на транзакцията.  Автомобилният производител предизвести, че не има тази криптовалута и не може да обещае да резервира разпоредбите и цената на актива, както и че не носи отговорност за загуба или кражба на Dodecoin.

Стоките, закупени с Dogecoin, не могат да бъдат върнати или сменени. Също по този начин, на купувачите няма да им се възвръща разликата, в случай че простъпка са платили по-голяма сума, прецизират още от компанията в известието си.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР