Американският автомобилен концерн General Motors оцени разходите във мръзка с

...
Американският автомобилен концерн General Motors оцени разходите във мръзка с
Коментари Харесай

Загубите на General Motors от прекратяване на бизнеса в Русия - значителни са

Американският авто тръст General Motors оцени разноските във мръзка с преустановяване на бизнеса в Русия през 2022 година на общо 657 милиона $, заяви Интерфакс.Както се оповестява във финансовите доклади на компанията, сумата включва отписването на чистите вложения и прехвърлянето на насъбраните загуби от трансфер към облага.

Концернът отбелязва, че от март 2022 година е спрял доставките на транспортни средства и съставни елементи за Русия, Беларус и други страни, попадащи под наказания по отношение на военната интервенция в Украйна.

До март 2022 година GM доставяше от Съединени американски щати в Руската федерация премиум моделите Chevrolet и Cadillac. Техните общи продажби, по данни на Асоциацията на европейския бизнес, през 2021 година са били 3423 броя, което е повишаване от 1,7 пъти по отношение на пандемичната 2020 година. От април 2022 година, американската компания приключи поданато на данни към асоциацията за продажбите си на съветския пазар.

Всъщност още няколко години по-рано GM към този момент доста понижи наличието си в Руската федерация, ограничавайки производството на коли в завода си в Санкт Петербург през 2015 година А в края на 2020 година предприятието беше продадено на южнокорейската Hyundai.
 General Motors приключи бизнеса си в Русия
General Motors приключи бизнеса си в Русия

Компанията разгласи, че стопира износа си за страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР