Американският автомобилен гигант Ford ще съкрати 12 000 работни места

...
Американският автомобилен гигант Ford ще съкрати 12 000 работни места
Коментари Харесай

Ford затваря заводи и съкращава 12 000 служители в Европа

Американският авто колос Ford ще редуцира 12 000 работни места в Европа до края на идната година, с цел да се опита да върне бизнеса си на облага.
Действията на компанията са част от вълната на понижаване на разноските в автомобилната промишленост, изправена пред застой и големи вложения за произвеждане на коли с ниски излъчвания, предава Reuters.
Предизвикателството да влагат в електрически, хибридни и самостоятелни транспортни средства, до момента в който се постанова да ремонтират мотори с вътрешно горене, с цел да отговорят на новите правила за чистия въздух, принуди европейските производители на коли да понижат закрепените разноски и да рационализират листата на моделите си.
Бизнесът на Ford в Европа губи пари от години, а натискът да се преструктурира се ускори, откакто основният противник General Motors усили облагите си, продавайки европейските си марки Opel и Vauxhall на френската Peugeot.
Ford ще затвори 3 завода в Русия, по една фабрика във Франция и Уелс, и ще понижи промените в заводите във Валенсия, Испания и Саарлуис, Германия.
След като продаде завода за мотори Kechnec в Словакия на Magna, индустриалната активност на Ford ще бъде понижена до 18 уреди до края на 2020 година от 24 през днешния ден.
" До огромна степен сме завършили консултациите със обществените сътрудници във връзка с дейностите по преструктуриране ", съобщи пред Reuters Стюарт Роули, президент на Ford of Europe.
Около 12 000 работни места ще бъдат наранени в напълно притежаваните от Ford уреди и консолидирани взаимни предприятия в Европа до края на 2020 година, основно посредством доброволни стратегии за делене.
Около 2000 от тях са на закрепени щатни бройки, които са включени измежду 7000 щатни бройки, които Ford понижава в международен мащаб. Останалите са служащи на почасови контракти или служащи на организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР