Американският автомобилен гигант Ford най-сетне се отърси от въздействието на

...
Американският автомобилен гигант Ford най-сетне се отърси от въздействието на
Коментари Харесай

Печалбите и приходите на Ford най-после нарастват

Американският авто колос Ford най-накрая се отърси от въздействието на проблемите, които имаше дълго време, поради световната рецесия във веригата за доставки и лимитираните ресурси от коли, оповестява CNN Business. Сега компанията регистрира доста по-добри от предстоящите облаги и доходи за второто тримесечие на годината.

Приходите на автомобилната компания скочиха с $2,7 милиарда, спрямо $510 милиона, които бяха регистрирани за същия интервал перди година

Анализаторите, интервюирани от Refinitiv, предвидиха нарастване на облагите, само че надалеч не с толкоз сериозен %. Общите доходи на компанията са в размер на $40,2 милиарда, по отношение на $26,8 милиарда $ преди една година.
 Ford редуцира хиляди поради електрическите автомобили
Американски авто колос редуцира хиляди поради електрическите автомобили

Очаква се концернът да разгласи съкращаването на повече от 4000 работни места през идващите седмици

Приходите от продажби на коли са нарастнали с 57% до $37,9 милиарда - надхвърляйки прогнозата на специалистите с към $3,6 милиарда.

Глобалната автомобилна промишленост още се бори с проблеми с веригата за доставки

И изключително с дефицита на компютърни чипове, което лимитира запасите в партидите на дилърите. Тъй като търсенето изпреварва доставките, цените на колите на дребно доближиха рекордни равнища през последните месеци.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР