Американския военни изпълняват наблюдателен полет над територията на Русия от

...
Американския военни изпълняват наблюдателен полет над територията на Русия от
Коментари Харесай

Американски военни самолети прелитат над Русия

Американския военни извършват бдителен полет над територията на Русия от 19 до 24 август, до момента в който в това време експерти от Русия го вършат над територията на Англия от 19 до 23 август. Това заяви в понеделник вестник „ Красная звезда “, базирайки се на началника на Националния център за понижаване на нуклеарната заплаха Сергей Рижков, предава ТАСС.

Отбелязва се, че наблюдателните полети в границите на интернационалния Договор за откритото небе се правят за да се спомага за по-голяма неприкритост и бистрота във военната активност на страните-участници.

Договорът за откритото небе е многостранен интернационален контракт, подписан на 24 март 1992 година в Хелзинки от представители на 23 страни, които са членове на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Целта на контракта е да помогне за построяването на доверие сред страните посредством възстановяване на механизмите за наблюдаване на военните дейности и за съблюдаване на съществуващите контракти за надзор на оръжията. Споразумението открива режим навън небе, задачата на който е да даде опция на неговите участници да прелитат териториите на един различен. Страните по съглашението са повече от 30 щата. Руската федерация ратифицира Договора за намерено небе на 26 май 2001 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР