Американските здравни власти обявиха, че разследват 109 случая на необясними

...
Американските здравни власти обявиха, че разследват 109 случая на необясними
Коментари Харесай

САЩ разследват 109 случая на необясними хепатити при деца

Американските здравни управляващи оповестиха, че проверяват 109 случая на необясними хепатити при деца в страната, измежду които и пет смъртни случая, съобщи Франс прес. Те са били регистрирани в 25 щата и територии. Децата са на междинна възраст от към 2 години, разясняват Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите. Заради дребната възраст множеството от тези деца въобще не са били имунизирани против COVID-19. 

" Ваксинацията против COVID-19 не е причина за това заболяване ", сподели Джей Бътлър, заместник-директор по инфекциозните заболявания към американските Центрове. Той добави, че болестта с COVID-19 не е отстранена като догадка за възможен източник на болестта. Центровете обаче се застъпват зад тезата, че става дума за прочут вид аденовирус, за който до този миг не се е знаело, че може да провокира хепатит при здрави деца. 

Потвърдено беше, че над половината от засегнатите деца в Съединени американски щати са дали позитивен резултат на теста за аденовирус от вида 41.  Досега за него се е знаело, че провокира гастроентерити. Този аденовирус е бил открит и при известнен брой деца, наранени отвън Съединени американски щати.  

Една от хипотезите е, че реакцията на този аденовирус може да е нарушена от различен фактор, като да вземем за пример болест с COVID-19 или екологични фактори, да вземем за пример при контакт с животни или токсин. 

109-те регистрирани случая са от последните седем месеца. 14% от засегнатите деца са били подложени на трансплантация на черен дроб. 90% от засегнатите деца са били приети в болница, само че по-голямата част са се излекували по-късно. 

Около 163 случая бяха регистрирани в Обединеното кралство, оповестиха през вчерашния ден английските здравни управляващи. Извън Съединени американски щати над 200 случая минимум са били регистрирани, разясниха пък Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР