Американските законодатели предложиха забрана на TikTok - най-използваната от тийнейджърите

...
Американските законодатели предложиха забрана на TikTok - най-използваната от тийнейджърите
Коментари Харесай

Ще забранят ли TikTok?

Американските законодатели предложиха възбрана на TikTok - най-използваната от младежите обществена мрежа. Вашингтон се базира на опасения за националната сигурност, написа Би Би Си.

Законопроектът е най-новият ход в Съединени американски щати против компанията, която е благосъстоятелност на китайския софтуерен колос ByteDance. Той е получил поддръжка на демократи и републиканци.

Миналия месец ръководителят на ФБР изрази угриженост, че Китай може да употребява приложението, с цел да въздейства на потребителите или да управлява тяхната електроника. TikTok има повече от 100 милиона консуматори в Съединени американски щати.

Социалната мрежа назова мярката " политически стимулирана възбрана, която няма да направи нищо за възстановяване на националната сигурност на Съединените щати ".

Политическите офанзиви против TikTok са показателни за обтегнатите връзки сред Съединени американски щати и Китай, сподели Кейтлин Чин, помощник в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания, мозъчен концерн, основан във Вашингтон.

Призиви за възбрана на TikTok се появиха и в страни като Австралия. Тайван и Индия са други страни наложили забрани над обществената мрежа. Общото сред тях е, че геополитическите им ползи се разминават с тези на Китай. Това удостоверява думите на Кейтлин Чин, че същинската причина за дейностите против TikTok не са терзанията за националната сигурност.

Междувременно преди дни стана ясно, че хакерите се възползват от настоящо предизвикателство на TikTok, наречено " Invisible Challenge ". Потребителите на обществената мрежа се снимат голи, до момента в който употребяват филтъра " Невидимо тяло " на TikTok. Така те стават съвсем невидими.

Много консуматори обаче желаят да надникнат зад " невидимия филтър ". Тук се намесват хакерите. Множество приложения дават обещание, че могат да отстранен филтъра и да покажат фотосите на голите хора. Тези обещания обаче са лъжливи, защото премахването на филтъра от към този момент оповестена фотография е невероятно. Зад приложенията се крие злоумишлен програмен продукт, който краде пароли, сметки в Discord и портфейли за криптовалута. Хакерите се възползват от любознанието на потребителите, с цел да конфигурират " WASP Stealer (Discord Token Grabber) " на техните устройства. Досега има над 30 000 жертви на кибер нарушителите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР