Американските войници в Северна Сирия са получили заповед да напуснат

...
Американските войници в Северна Сирия са получили заповед да напуснат
Коментари Харесай

Американските войници в Северна Сирия са получили заповед да напуснат страната

Американските бойци в Северна Сирия са получили заповед да изоставен страната, заяви през днешния ден представител на администрацията на президента Доналд Тръмп, представен от Франс прес.

"Изпълняваме тази заповед ", сподели въпросният източник, поискал анонимност. Той акцентира, че ще бъдат изтеглени "всички (американски военни), ситуирани в Сирия, като се изключи тези, които се намират в Ат Танф " - база в южната част на тази страна, която е следена от към 150 американски бойци.

Вчера министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър сподели, че до 1000 американски военнослужещи ще бъдат изтеглени от Северна Сирия, само че не посочи дали те ще изоставен въобще страната или просто ще бъдат трансферирани отвън зоните на бойните дейности сред турската войска и кюрдски милиции, отбелязва Франс прес.

Днес Доналд Тръмп съобщи, че Съединените щати няма "да се ангажират в следващата война сред хора, които се бият от 200 години ". "Хората в действителност ли мислят, че ние би трябвало да влезем във война против Турция, която е член на НАТО? ", попита президентът на Съединени американски щати и добави, че "безкрайните войни би трябвало да спрат ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР