Американските военни са извършили множество въздушни удари в Сирия, насочени

...
Американските военни са извършили множество въздушни удари в Сирия, насочени
Коментари Харесай

САЩ бомбардираха цели в Сирия

Американските военни са направили голям брой въздушни удари в Сирия, ориентирани към подкрепяни от Иран групи, които считат за виновни за по-ранен удар с дрон, който умъртви един и рани няколко американски чиновници.

Атаката против базата на съдружните сили покрай Хасака в Североизточна Сирия е станала през вчерашния ден към 13:38 ч. локално време, като съгласно отчета на Пентагона един член на американския механически щаб е умрял, различен е ранен, както и петима американски бойци.

Според разузнаването се подозира, че офанзивата е била осъществена от дрон с ирански генезис, споделиха американските военни, което може в допълнение да утежни към този момент обтегнатите връзки сред Вашингтон и Техеран.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин означи, че ответните удари са били осъществени по заповед на президента Джо Байдън против цели, употребявани от въоръжени групировки, свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран.

Американските войски са били атакувани 78 пъти от подкрепяни от Иран групировки от началото на годината.

Генерал Ерик Курила, пълководец на Централното командване на Съединени американски щати в Близкия изток, в послание към Комитета по въоръжените сили към Камарата на представителите на Съединени американски щати през вчерашния ден, предизвести за флота от ирански дронове.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР