Американските власти засилват натиска върху Турция, като предупреждават турските компании

...
Американските власти засилват натиска върху Турция, като предупреждават турските компании
Коментари Харесай

The Wall Street Journal съобщава за натиск на САЩ върху Турция заради сътрудничеството с Русия

Американските управляващи ускоряват натиска върху Турция, като предизвестяват турските компании да не си сътрудничат с съветски организации, които са под наказания. Това заяви The Wall Street Journal, базирайки се на документ и източници на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Съгласно тяхната информация, в записка, изпратена до Американската комерсиална камара в Турция, първият заместник-министър на финансите на Съединени американски щати Адевале Адейемо акцентира, че турските компании рискуват да попаднат под рестриктивните мерки на Съединени американски щати, в случай че вършат бизнес с съветски субекти, които са в листата със наказания.

„ Всички лица и организации, които дават материална поддръжка на лица в листата със наказания на Съединени американски щати, сами са изложени на риск да попаднат под рестриктивните мерки на Съединени американски щати. (...) Моля, имайте поради, че връзките със глобени представители на Русия могат да изложат турските финансови и бизнес предприятия на риск от наказания “, се споделя в документа (цитиран от ТАСС).

На 14 декември 2020 година управляващите на Съединени американски щати взеха решение да наложат наказания на Турция поради закупуването на съветски системи за противовъздушна защита С-400. Според Министерството на финансите на Съединени американски щати описът включва дирекцията на турската отбранителна промишленост, нейния началник Исмаил Демир и трима чиновници - Мустафа Алпер Дениз, Серхат Генчоглу и Фарук Йигит.

Държавният департамент на Съединени американски щати означи, че глобите против Администрацията на отбранителната индустрия " не разрешават издаването на лицензи за експорт и разрешителни за американски артикули и технологии ". Също по този начин на всяка интернационална финансова институция е неразрешено да отпуска заеми и заеми на Турското ръководство на отбранителната индустрия в размер на повече от 10 милиона $. На длъжностните лица от Турската работа за отбранителна промишленост е неразрешено да влизат в Съединените щати.

„ Всяко решение, взето в чужбина във връзка с мен или нашата институция, няма да промени моята позиция или позицията на моя екип. Това по никакъв метод няма да попречи на турската отбранителна промишленост “, сподели в тази връзка Исмаил Демир, началник на дирекцията на турската отбранителна промишленост.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР