Aмериканските власти въвеждат временна забрана за внос на кучета от

...
Aмериканските власти въвеждат временна забрана за внос на кучета от
Коментари Харесай

САЩ забраняват влизането на кучета от 113 страни заради риск от бяс

Aмериканските управляващи вкарват краткотрайна възбрана за импорт на кучета от 113 страни по света, заради опасността от разпространяване на кучешки бяс, се оповестява в прессъобщение от Федералните центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) на Съединени американски щати.

" Тази краткотрайна мярка е нужна за обезпечаване на здравето и сигурността на кучетата, влизащи в Съединени американски щати и за отбрана на публичното здраве от наново нахлуване на вируса на кучешкия бяс в Съединени американски щати ", се споделя в изказването.

CDC отбелязва, че Съединени американски щати са унищожили вируса на кучешкия бяс през 2007 година, само че вносът даже на едно инфектирано куче може да докара до предаване на смъртоносната болест на хората, както и на домашни и диви животни.

През 2020 година CDC откриха доста нарастване на отводите за импорт на кучета от 113 страни по света, които са в листата с висок риск от заразяване с бяс. Поради понижената прецизност на полетите, кучета, които не бяха позволени до Съединени американски щати, трябваше да чакат по-дълго, с цел да се върнат в страната на тръгване, което в някои случаи докара до заболяване и гибел.

Медицинският регулатор пресмята, че 6% от всички кучета, влизащи в Съединени американски щати, идват от листата на страните с висок риск от бяс. Този лист включва Беларус, Украйна, Китай, Саудитска Арабия, Кения, Виетнам, Перу, Либия, Турция, Бразилия и Индия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР