Американските власти разпоредиха безпрецедентно цялостно и скъпо почистване на Белия

...
Американските власти разпоредиха безпрецедентно цялостно и скъпо почистване на Белия
Коментари Харесай

След напускането на Тръмп Белият дом започва необичайно цялостно почистване

Американските управляващи разпоредиха невиждано изцяло и скъпо разчистване на Белия дом след края на ерата Доналд Тръмп. Федералното държавно управление е упълномощило контракти за почистваща компания на стойност 200 000 $. Според медиите, това е невиждана стъпка, която може да бъде обвързвана с обстоятелството, че коронавирусът се е разпространявал три пъти в президентската резиденция през последните месеци.

Според съглашения, оповестени от федералното държавно управление, " встъпителното разчистване " на Белия дом ще коства 127 000 $, а други 44 000 $ ще отидат единствено за разчистване на килими. Почистването на завесите ще коства съвсем 30 000 $.

Преди всяка промяна на администрацията Белият дом се подлага на изцяло разчистване, което нормално се прави от многочислени чиновници на президентската резиденция. Според историка Кейт Брауър Андерсен, която е профилирана в историята на американските президенти, възлагането на на поръчката на частна компания е невиждана стъпка.

" Не сме виждали сходно нещо преди ", споделя тя.

Наскоро администрацията на Тръмп организира редица огромни обществени събития в Белия дом, макар предизвестията от здравни специалисти, че хората би трябвало да заобикалят контакт посред пандемията от Сovid-19. Снимките демонстрират, че участниците в събитията, проведени от Тръмп, постоянно не са носили воали и не са спазвали предложените дистанции.

След тези събития SARS-CoV-2 беше доказан при редица членове на администрацията и личния състав на Белия дом, в това число самия Тръмп, брачната половинка му Мелани или ръководителят на кабинета на президента Марк Медоус. Тръмп даже прекара няколко дни в болница поради Covid-19.

През последните дни Съединените щати записаха едни от най-високите ежедневни случаи на гибел при Сovid-19 от началото на пандемията, като коронавирусът заразява приблизително четвърт милион души дневно.

По този метод коронавирусът съставлява предизвикателство за идната администрация на демократа Джо Байдън, който за разлика от своя предходник непрестанно моли за спазването на превантивни ограничения против разпространяването на заболяването.

Екипът на Байдън има намерение да съблюдава строги разпореждания във връзка с придвижването на хора покрай 78-годишния предстоящ президент и в Белия дом.

Все още обаче не е ясно дали това ще ограничи и броя на чиновниците, които би трябвало да вземат участие в подготовката на резиденцията за новия президент. Според представителя на Байдън, демократът желае да се реалокира в Белия дом съгласно нормалната времева рамка.

Байдън към този момент е получил и двете дози ваксина Сovid-19, както и брачната половинка му Джил.

Бъдещата говорителка на Белия дом Джен Псаки обаче съобщи, че някои чиновници на кабинета на президента все ще работят от у дома през идващите месеци.

" Не всички чиновници ще бъдат в Белия дом, защото нашето мото е сигурността от първо място ", сподели тя и добави, че към момента не е ясно какъв брой чиновници постоянно ще пътуват до президентската резиденция.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР