Американските власти повдигнаха обвинения срещу брат и сестра за измама

...
Американските власти повдигнаха обвинения срещу брат и сестра за измама
Коментари Харесай

Брат и сестрa обвинени в измами с криптовалути за 124 млн. долара

Американските управляващи повдигнаха обвинявания против брат и сестра за машинация на вложители в криптовалути, оповестява CNN.

В документите, подадени във федералния съд в Манхатън, Министерството на правораздаването споделя, че Джон Барксдейл е излъгал за цената и рентабилността на активите на ръководената от него криптовалута Ormeus Coin.

Той твърдял, че цифровата парична единица е подкрепена от интервенция за "добив " на стойност 250 милиона $, генерираща повече от 5 милиона $ месечни доходи.

Барксдейл и неговата сестра Джонатина Барксдейл са упрекнати поотделно от Комисията за скъпи бумаги и тържища за осъществяване на лъжливи нерегистрирани продажби на Ormeus Coin.

Според управляващите, от 2017 година насам семейство Барксдейл са събрали 124 милиона $ от над 20 000 вложители посредством своята маркетингова компания Ormeus Global SA и са похарчили милиони долари за пътувания, недвижими парцели и други персонални разноски.

Според обвинителния акт, те са разпространявали криптовалутата посредством семинари и изявления в обществените мрежи.

Джон Барксдейл е задържан и може да получи 65 години затвор за машинация с скъпи бумаги.

И двамата обвинени са жители на Съединените щати, като 41-годишният Джон Барксдейл е живял в Тайланд, а 45-годишната Джонатина Барксдейл - в Хонконг, по данни на американската Комисия по скъпите бумаги.

Председателят на институцията Гари Генслер назова промишлеността на криптовалутите „ Дивия запад на финансите ". Той упорства тържищата за криптовалути да се записват в комисията.

Междувременно, президентътДжо Байдън подписа заповед за основаване на първата по рода си федерална тактика за криптовалутите. Тя има за цел да отбрани потребителите, да обезпечи финансова непоклатимост и да усили световната конкурентоспособност на Съединени американски щати в тази сфера.

В тактиката е заложено и изследване на цифрова валута, ръководена от централната банка на Съединени американски щати.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР