Американските власти не изключват допълнителни действия в подкрепа на активистите

...
Американските власти не изключват допълнителни действия в подкрепа на активистите
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ се закани с още действия заради Хонконг

Американските управляващи не изключват спомагателни дейности в поддръжка на деятелите за народна власт в Хонконг след приемането на закона за национална сигурност от страна на Китай. Това съобщи държавният секретар Майк Помпео в ефира на Washington Watch. Стенограма от изявлението му беше публикувана от пресслужбата на Държавния департамент, прибавя БГНЕС.
Американският първи посланик обърна внимание на политиката на Англия, която съобщи, че е подготвена да одобри 3 милиона души, които биха поискали да изоставен Хонконг.
Съединените щати няма да стоят в профил и ще създадат нужното, с цел да обезпечат отбрана на водачите на демократичните придвижвания в антономния регион, даде обещание американският държавен секретар. Помпео не посочи какви точно ограничения би подхванал Вашингтон по отношение на Хонконг. Той още веднъж упрекна Пекин, че е нарушил дадените на жителите на Хонконг обещания.
" Възнамеряваме да създадем всичко допустимо, с цел да притеглим вниманието на обществеността и да осигурим опция виновните за решенията, отнасящи се до Хонконг, да понесат отговорност ", акцентира Помпео.
На 30 юни Постоянният комитет на китайския парламент одобри закон за националната сигурност на Хонконг, ориентиран против терористични закани, сепаратистки дейности и подривна активност серщу централната власт. Максималното наказване, планувано в закона, е пожизнен затвор.
Редица страни разкритикуваха Пекин за този нормативен акт с аргумента, че по този начин се нарушава правилото " една трана – две системи ". Властите в Китай обаче приканиха страните да не се намесват във вътрешните им работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР