Американските власти разшириха списъка със санкции срещу Иран, като добавиха

...
Американските власти разшириха списъка със санкции срещу Иран, като добавиха
Коментари Харесай

САЩ въведоха нови санкции срещу Иран

Американските управляващи разшириха листата със наказания против Иран, като прибавиха двама съдии, три пандиза и клон на Революционния съд в Шираз. Това заяви в четвъртък на уеб страницата на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Поправителните институции, попаднали под глобите, се намират в градовете Шираз, Урмия, Машхад. Министерството на финансите към момента не е дало пояснения.

По-рано в четвъртък специфичният представител на Съединени американски щати за Иран Елиът Ейбрамс на чуване в Сената съобщи, че Вашингтон скоро ще разгласи наказания против ирански чиновници по отношение на неотдавнашната екзекуция на 27-годишния деятел за цивилен права Навид Афкари.

Иранската осведомителна организация "Фарс " заяви на 12 септември, че е изпълнена смъртната присъда против 27-годишния Афкари, който беше упрекнат в убийството на охранител в град Шираз през септември 2018 година

По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани Техеран да анулира наложената от съда присъда, като изрази мнението, че същинската причина за задържането на Афкари е присъединяване в антиправителствена проява. Тази седмица президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах прикани президента на Иран Хасан Рухани за опрощение.

След осъществяването на присъдата той изрази страдание, че "призивите на спортисти от цялостен ​​свят и цялата подмолна работа на МОК, дружно с Иранския народен олимпийски комитет, Обединения свят по битка и Иранската федерация по битка, не са постигнали задачата ". Бах също изрази съболезнованията си на фамилията и приятелите на Афкари.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР