Американските технологични гиганти трябва да понесат част от разходите за

...
Американските технологични гиганти трябва да понесат част от разходите за
Коментари Харесай

Български и европейски телекоми поискаха Netflix и Google да плащат за мрежите

Американските софтуерни колоси би трябвало да понесат част от разноските за създаване на европейските телекомуникационни мрежи, защото огромна част от трафика се дължи точно на тях, обявиха в понеделник основните изпълнителни шефове на Deutsche Telekom, Vodafone и 11 други огромни европейски телекома, представени от Reuters. Сред тях са и родната Vivacom, австрийската А1 и норвежката Telenor.

Призивът идва в миг, в който телеком промишлеността на Стария континент се приготвя да вложи големи средства в 5G, оптични и кабелни мрежи, с цел да се оправи с нараствания трафик. През предходната година вложенията доближиха €52,5 милиарда, шестгодишен връх.

" Голяма и увеличаваща се част от трафика се генерира от огромните софтуерни платформи, които и печелят от него. Но това изисква продължаващи и обилни вложения в мрежите ", споделят шефовете. " Този модел — който разрешава на европейските жители да се радват на плодовете на цифровата промяна — може да е резистентен, единствено в случай че и огромните софтуерни платформи способстват заслужено за мрежовите разноски ".

Директорите на загатват поименно компании, само че източници на организацията акцентират, че става въпрос най-много за Netflix, YouTube (Google - Alphabet) и Фейсбук.

Под писмото подписи са положили основните изпълнителни шефове на Telefonica, Orange, KPN, BT Group, Telekom Austria (A1), Vivacom, Proximus, Telenor, Altice Portugal, Telia Company и Swisscom.

Мениджърите подлагат на критика остро и високите цени за разпределение на честоти в Европа, " употребявани от държавните управления като дойна крава ".

Опитите на европейските депутати да отстранен по-високите такси върху диалозите в Европейския съюз също не се харесва от шефовете, които виждат този бранш като източник на доходи от бизнес потребителите. " Изчисляваме, че те ще отстранен над €2 милиарда доходи от бранша за интервал от 4 години, което е еквивалент на 2,5 % от годишният капиталов потенциал на бранша за мобилна инфраструктура ", споделят фирмите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР