Американските технологични гиганти Alphabet и Nvidia са изразили загриженост пред

...
Американските технологични гиганти Alphabet и Nvidia са изразили загриженост пред
Коментари Харесай

Alphabet и Nvidia също изразиха опасения за придобиването на Activision от Microsoft

Американските софтуерни колоси Alphabet и Nvidia са изразили угриженост пред Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) по отношение на придобиването на Activision Blizzard от Microsoft, усложнявайки в допълнение договорката за 69 милиарда $, съобщи Блумбърг, базирайки се на осведомени източници.

Двете компании се причислиха към Sony Group в изтъкването на опасения по отношение на договорката, която FTC пробва да блокира. Комисията твърди, че договорката ще попречи на конкуренцията в промишлеността на видеоигрите и е насрочила вътрешен развой за август. Всяка компания може да бъде призована да свидетелства като част от процеса на FTC.

Гугъл и Nvidia са дали информация, която поддържа основна част от позицията на FTC, а точно, че Microsoft може да получи незаслужено преимущество на пазара за облачни услуги, абонаменти и мобилни игри, настояват източниците. В бележките си към Федералната комерсиална комисия, Nvidia е подчертала нуждата от еднакъв и отворен достъп до игрови заглавия, само че не се е противопоставила непосредствено на придобиването, споделя един от източниците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР