Американските спецслужби предупредиха гражданите, които ще пътуват за световното първенство

...
Американските спецслужби предупредиха гражданите, които ще пътуват за световното първенство
Коментари Харесай

САЩ към феновете на световното: Оставете телефона и лаптопа вкъщи, ще ви хакнат

Американските спецслужби предизвестиха жителите, които ще пътуват за международното състезание по футбол в Русия, да внимават за допустима кражба на персоналните данни от хакери или съветското държавно управление. Директорът за Националния център по контраразузнаване и сигурност на Съединени американски щати Уилям Еванина посъветва американците да не носят със себе си електронни устройства.

" Ако планирате да вземете мобилния си телефон, преносимия компютър или други електронни устройства, не правете тази неточност. До всички данни на тези устройства, изключително вашата персонална информация, могат да имат достъп съветското държавно управление или киберпрестъпници ", сподели Еванина.

Той добави, че формалните лица са най-застрашени от кражба на персоналните данни, като това не трябва да успокоява американските жители.

" Ако можете да се справите без устройството си, не го взимайте. В противоположен случай носете друго устройство и изваждайте батерията му, когато не го употребявате ", сподели още Еванина.

Предупреждението на американското контраразузнаване идва по отношение на продължаващото следствие за намесата на съветски хакери в акцията при избора на президента Доналд Тръмп през 2016 година Американските жители бяха посъветвани да внимават от хакерски офанзиви и по време на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг през февруари.

Британският киберцентър по сигурността също предизвести жителите на страната, като съобщи, че е дал експертен съвет на Английската футболна федерация преди заминаването на националния тим за Русия във вторник.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (181)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР